Äppelkaka

Matlagning och bakning / Kaka, Morgon, Vänner, Äppelkaka, Äpplen / Permalink / 0
Denna kakan blir härligt kladdig.
Äpplena får goda smaker efter att ha legat och gottat ihop sig med kanel och socker.
Denna kakan passar perfekt med en kopp kaffe eller ett glas saft. 
Nu till hösten tycker jag man ska ta vara på det som finns och hemma i min trädgård växer det ton med äpplen. 
Passa på att göra något med dem. Äppelmos är även en favorit men det görs inte lika ofta.
 
                                          Äppekaka
                                           4 äpplen
                                           1 msk kanel
                                           2-3 msk socker + 3 dl
                                           3 ägg
                                           2 tsk vaniljsocker
                                           2 tsk bakpulver
                                           1 dl vatten
                                           75 g smör
                                          Ugnen:175
                 1.Hacka äpplen i små bitar och bland ihop med socker (den lilla mängden) och kanel i en skål. 
                          2.Vispa socker, vaniljsocker och ägg tills det blir pösigt.
                          3.Blanda mjöl och bakpulver i en liten skål så bakpulvret fördelas i allt mjöl.
                          4.Vispa långsamt ner mjölbladingen.
                          5.Smält smöret och häll i vatten och låt koka upp.
                         6.Vispa försiktigt ner vattnet (medans det är varmt) 
                         7.Ställ in i ugnen och grädda i 50 minuter.
                       
 
 
                                           
Till top