Terräng läger med Loppan

Hästar / Permalink / 0
Mina sommarplaner var gyllene tider, Falsterbo och ridläger. Nu har allt genomfördes och allt har varit helt fantastiskt. Men bäst var helt klart lägret. Att känna samspelet med hästen. Lägga all tid på hästarna och ridningen. Jag släppte verkligen allt annat och var där i just den stunden. Jag njöt varje liten sekunde. Kommer nu dra en kort sammanfattning om alla dagar. 

Torsdag
Jobbade till 13.30 och åkte sedan direkt upp till berg. Där mötte jag upp Sofie, Maja och Ellen som skulle vara med på lägret. Loppan kördes till berg av mamma och pappa. Eftersom mamma och pappa har semester kördes även Bosse upp till berg. Anna-Karin vår tränare skrev i Facebook gruppen hon hade skapat att första terräng träningen började 15.00. Så det var bara att lasta ut och börja brodda Loppan. 
Första terräng träningen gick vi igenom de lättare hindren. Gick igenom sitsen och position. Loppan hoppade allt och hade en helt fantastisk energi i spången. 
Har inga bilder från första träningen tyvärr. 
På kvällen åkte hela gänget till Ica och handlade all mat för veckan. Sedan lagade jag köttfärssås. 

Fredag 
Vi gick upp halv åtta och gav hästarna mat. Sedan åt vi själva frukost. Klockan tio var det dags för första träningspasset. Hoppträning på gräsbana. Vi tränade på banhoppning. Jag har under en lång tid varit väldigt hopprädd. Men under denna träning hade vi ett helt fantastiskt samspel. Vi avslutade med att hoppa en bana på 90-100cm. 
(null)

(null)

Efter hoppträningen ställde vi in hästarna i boxarna. De fick mat och vatten och salt. Även vi drack massa vatten och åt varme mackor med köttfärssås på. Gäller att använda resterna rätt. Efter maten la jag mig och solade. Huga Anna-Karin hund ville vara med en stund och sola. Maja, Ellen och Sofie var inte lika intresserade av att sola.  (null)

Vid halv fyra var det dags för nästa pass. Nu fick vi hoppa upp oss på de större hindren. Loppan hoppade allt jag styrde mot och vi hade ett så fint samspel under hela träningen. Efterträningen fick hästarna gå ut i hagen. Loppan fick flugtäcke på. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 Vi fika och sedan var det dags att åka och bada. Var så skönt att svalka av sig efter två ridpass. Sjön låg nära stallet men är inte många som känner till den så vi var nästan själva där. 
(null)

(null)

Efter badet lagade vi fredagstacos ihop. Sedan avslutade vi med en film. 
(null)

(null)

Lördag 
Nu började det kännas i kroppen att vi jade ridit två pass dagen innan. Men vid tio var vi uppsuttna i sadeln igen. Idag var det dags för tempoträning. Det är verkligen så roligt. Man rider en uppmätt sträcka och ska göra det inom en viss tid. Jag och Loppan skulle rida på 50 sekunder på en 400 meters bana. Första varvet glömde Anna-Karin ta tiden. Andra varvet fick vi 48 sekunder vilket är inom tiden då man får vara 15 sekunder för snabb för att hålla sig inom tiden. 
Vi avslutade med att testa rida i den högsta klassens tempo. Det är 42 sekunder. Jag och Loppan kom in på 44 sekunder men det var för att jag red fel väg till sista hindret. Var i alla fall väldigt roligt! 
Till lunch åt vi pytt i panna och sedan hade vi teori. Gick igenom hur man förbereder innan, under och efter en fälttävlan. Sedan var det dags för andra träning passet. Nu var det dags för terräng. Första hindret vi skulle värme upp på var myrhuset. Det stannade Loppan på för att jag ramade in för dåligt. Men efter det hoppade hon. Hon stannade även på ett nerhopp andra gången jag kom på det. Men det var för att jag red henne slarvigt. Tredje gången vi kom på det hoppade hon utan promblem. Sedan flöt träningen på jätte bra. 
(null)

(null)

På kvällen åkte vi till pike och badade. Det var super  (null)

härligt.  (null)

Lördagen avslutade vi med att äta burgare. 

Söndag 
Sista dagen. Alla hade lite blandar känslor. Dels skulle vi ju göra terräng prover för att se om vi kunde få fältävlanskortet. Sedan att det var sista dagen var ju jätte tråkigt. Vi började med att gå banan. Vi skulle hoppa 10 hinder och banan var nog ca 1300 meter lång. Vid elva satt vi upp på hästarna. Nu var jag rikgit nervös. Var rädd att Loppan inte skulle orka hoppa. Men så började vi hoppa fram och Loppan hade samma härliga energi som alltid. När vi ställde upp inför start var Loppan super taggad. Anna-Karin började räkna ner fem, fyra, tre, två, ett och gååå. Vi flög iväg mot första hindret och nollade hela rundan. Hon tappade energin lite efter en uppförsbacke men hon fortsatte kämpa på. 
Vi klarade det och har nu fältävlanskort och möjlighet att tävla. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Här kommer filmen från vår runda. 

Tack Anna-Karin, Maja, Sofie och Ellen för att ni gjorde detta lägret så himla bra. Störst tack till världens bästa Loppan!  (null)


Till top