Hur gör jag när jag är sjuk?

Matlagning och bakning, Min vikt resa / Permalink / 0
Skrev inget igår då jag inte hade något att skriva om. Kom på kväleen på att jag kan skriva om min hälsa + uppdatera er om min viktresa. Har ju gått lite trögt med skrivandet om den just nu. 
 
Igår vaknade jag upp med en så ond hals. Hade riktigt seg hals och det var inge kul. Tog upp datorn och sjukanmällde mig för att sedan somna om och sova till 09.00. Vaknade och tog upp datorn och kolla youtube. Kollade ram till 12.30 då Max skrev att han ville komma. Jag hade redan bestämt att trots min förkylning skulle jag få saker gjorde. Så jag tog på mig min gråa mjukisdress från lager157 och gick ut. Det var kyligt ute men inte kalt. Mötte Max vid bussen och gick sedna till mammas jobb och hämade mina kort. Slarvig som jag är hade jag glömt dem i mammas bil. Gick till ica för att köpa något att äta. Jag var verkligen inte sugen på att laga mat. Så köpte snabbnudlar som innehöll 79kcal per portion. Hade tidigare under dagen bara drukigt ett glas vatten och en kopp te. Gick från ica till gymmet för invägning. Vågen visade -1 kg vilket gjorde mig besviken då det är första gången jag vägde mig på 2 veckor.. Jag tar nya tag när denna förkylning gått ur min kropp. Fortsatte vidare till banken och fixade en grej där. Sedan gick jag hem till lägenheten och lagade mina nudlar. Var så gott med något starkt och varmt för min hals. Efter maten kollade vi tv och sen gick Max hem. Jag satt kvar vid tv:n och fick inte något gjort. Anton kom hem vid fyra och vi kollade lite tv. Sen blev jag hungrig och lagade en super snabb, mättande och god middag. Väldigt kcal snål. Recetpet är enkelt men det blir så gott!
 
Tomatsås med morötter
1 packet garant krossade tomater
2 morötter
0.5 lök
salt och peppar
bacilika
1 tsk olivolja
 
1.Skala morötterna, haka ner dem i mindre bitar och lägg i vatten.
2.Sätt på plattan på högsta värme och låt morötterna koka tills dem är mjuka.
3.Under tiden, haka en gul lök. Fräs upp den i olivoljan.
4.Häll i krossade tomater i löken.
5.Låt koka upp, krydda med salt, peppar, bacilika och smaka av.
6.Servera och njut.
 
 
 
Härligheten landade på 259 kcal. Anton och jag delade på tomatsåsen. Så om du vill laga den själv halverar du receptet. Men 2 morötter är en portion. Jag åt morot och Anton pasta. 
 
Efter middagen kom pappa hit och vi övningskörde en ruda. Gick riktigt bra och var väldigt roligt. Måste få in backning och parkering bara. Jag har inte brottom med mitt körkort, men jag vill gärna ha det! 
 
Efter att jag hade kört gick jag in för att kolla på bonde söker fru. Är ett mysigt pogram som jag har sett varenda sässong av. När jag kollade på det blev jag småhungrig, försökte stå emot men tog ett äpple. 
 
Min dag igår landade på 418 kcal. Jag tycker att det är bra när jag ändå inte kunnat förbränna några kcal. Är nöjd över att jag igår kom ut på en liten promenad. 
 
Idag då? Mår fortfarande riktigt dåligt. Åt faktistk min gröt och drack mitt kaffe imorse. Gav mig energi att orka att diska och rensa Lewis låda. Idag är min plan att äta max 1000 kcal. Har ju redan ätit 301 kcal på frukosten. Lunchen blir samma som igår 79kcal. Har inte bestämt vad jag ska äta till middag än. 
 
Planerna för dagen är städning (då jag får röra lite på mig) och massa plugg. Imorgon måste jag verkligen gå till skolan. Efter skolan kommer jag hålla ridlektioner för en äldre grupp. Är vikarie för Anna-Karin och det ser jag fram emot. Sen på kvällen kommer jag äta middag med Julia och Max. Ska försöka äta en låg kcal middag men är svårt när man inte kan styra själv. Kommer sedan på lördag börja dagen med ett riktigt jobbigt avsked.. För att sedan vara ledare på ett ugndommsdisco för att få in pengar till klasskassan. Söndagen blir som vanligt jobb och sedana eventuellt ridning på Loppan. Jag hade hoppats att jag kunde rida idag, för jag saknar det väldigt mycket. Men får vänta med ridningen tills jag är frisk. Som ni kan läsa har träningen inte varit något vidare. Måndags och tisdags blev inte heller någon vidare träning. Jag har alltså haft en helt träningsfri vecka (om vi räknar bort ridningen i måndags). Jag mår inte alls bra av att inte kunna träna.. Så hoppas förkylningen snart går ur min kropp så jag kan ta mig ut till löpspåret igen. 
 
Hur gör ni när ni är sjuka under en livsförändring?
 
Längtar tills jag har denna kropp igen!
 
 
 
 
                                                         
         
Till top