Hopp hopp, men i rätt galopp?

/ Permalink / 0

Igår var det äntligen dags för träning för Eva i Bettans paddock. Vädret kändes oklart men så fort alla hästar och ryttare ridit in i padocken slutade de små regndropparna falla, solen lyste fram mellan molnen.

Vi skulle öva kombination. Eva bygde upp en kombination med 5-6 hinder med ett galoppsprången mellan varje. Innan vi hoppade den red vi fram i galopp. Vi skulle öva byta galopp över ett litet kryss. Loppan vägrade ta skänklen när jag försökte byta. Så fick bryta av och fatta den rätta galoppen. Sista gången jag hoppade krysset landade hon äntligen i rätt galopp. Kombinationen tog hon supet fint! Lite snabbt på de sista hindrena men hon var jätte fin. Eva lät oss hoppa kombinationen några gånger innan hon la till fler hinder. Från kombinationen till oxernvidare till räcket och därefter oxern igen. Ungefär så gick banan. Loppan landade inte i rätt galopp en enda gång.

Så nu ska jag och loppan fokusera på övningar där vi byter galopp. Vill verkligen få till det för hon tar så fina språng!

Nu när jag inte längre är rädd när jag rider, kan jag fokusera. Jag klarar av att reglera och se fel. Innan i vintras fokuserade jag bara på hur jag skulle rida för att inte hon skulle bocka, skena eller något annat bus. Idag är jag inte det minsta rädd. Är oerhört tacksam för att min rädsla försvann. Tid läcker alla sår.

Till top