En nyttig energikälla

/ Permalink / 2

Igår var det dax för invägning igen. Jag vet ju att jag fuskat massa denna veckan. Men ändå blir man ledsen när siffrorna fortfarande är otroligt höga. Har gått ner 0,6 kg denna veckan. Det är långt ifrån mitt mål. Alltså kommer jag köra riktigt strikt denna veckan. Självklart kommer jag äta gott på lördag när jag och Anton firar 3år. På söndag ska vi på middag hos Elsa som passar huset nu när mamma och pappa ska på semester. Då kommer jag äta maten men skippa efterrätten. Tycker det är svårt att äta rätt och nyttigt i skolan. Självklart undviker jag socker och onödiga intag. Men jag blir så hungrig på eftermiddagen. Nu på morgonen är jag inte alls hungrig. Sen efter lunch blir jag hungrig hela tiden och kvällen är värst. Jag äter inget mer än det jag ska. Men är ändå så himla hungrig. Mina dagar ser ut såhär.

Frukost-Havregrynsgröt men frön och blåbär och mjölk. Till det kaffe.
Lunch-Skolmat där jag tar en potatis och mer av sallad och en köttbit.
Mellanmål-Knävlebröd med jordnötssmör och banan. Eller frukt.
Middag-Väldigt olika försöker äta vanlig mat men lite av kolhydraterna och mer sallad.

Så jag äter ju inte så mycket egentligen. Fuska ska jag ju kunna göra ibland. Känns som det jag äter blir för mycket men vill inte skippa något av dem målen. Då blir jag istället hungrig.

Har bytt ut morgon promenaderna mot något mycket roligare.. Springa en runda. Eller jag joggar la egentligen men jag tar mig i alla fall ut och springer. Springer 3.4 km varje morgon. Går långsamt men det går framåt. Alltid gillat löpning mer än gång. Det går fortare och är roligare. Tar mig 25 minuter. Vilket för mig är långsamt men jag kämpar på. Sedan efter skolan går jag antingen till gymmet eller åker hem och rider. Har även tre idrottslektioner i veckan. Så rör ju på mig en hel del men det händer ju ändå inget och det gör mig irriterad.

I skolan blir jag lätt extra hungrig. Såg på youtube att matgeek hade lagt upp en video om smarta saker till kontoret. En av dem sakerna var nötter. Eftermiddags veckan är räddad. Nötter innehåller mycket nyttiga fetter och är riktigt gott!

Soya nötter
4dl blandade nötter osaltade och orostade
0,5 dl japansk soya
Rusin efter smak (om man vill)

Rosta nötterna på medel värme i en stekpanna. Ingen olja behövs. När nötterna är rostade på båda sidor har du i soyan. Koka ihop till soyan gått in i nötterna. Lägg upp på bakplåtspapper. Torka 3-4 timmar. Häll på russin och rör runt. Lägg nötterna i en lufttät burk. Ta med till skolan eller jobbet.

Jag har med mig dessa nötter till skolan. Låter dem stå i skåpet och tar 1-0,5 dl per dag. När energin sviker framåt eftermiddagen. Dessa kommer fungera som mitt mellanmål. Är jag hungrig när jag kommer hem får jag ta mig en frukt. Igen banan utan ett äpple eller päron. Banan innehållet för många kcal. Mina nötter innehåller ca 100kcal. Vilket är ganska mycket men fettet i nötterna är nyttigt så det väger upp.

Testa själva att göra dessa nötter. Dem är riktigt goda!

Till top